Portada » Media, Opinión » Anasagasti: “Catalunya és la vaca lletera d’Espanya”

Anasagasti: “Catalunya és la vaca lletera d’Espanya”

El Singular Digital. 01-06-2012

El senador carrega contra Miquel Roca, de qui diu que va ser “un polític pèssim” i reitera el seu independentisme

 

El senador del PNB, Iñaki Anasagasti, ha recolzat avui el projecte del Govern per assolir un nou sistema de finançament per a Catalunya. Anasagasti ha sigut categòric en la seva afirmació: “Catalunya és la vaca lletera d’Espanya”, ha dit en una entrevista a TV3, en la qual ha considerat inacceptable que no es reconegui l’ofec econòmic que pateix el Principat. El senador ha definit el tracte de l’Estat vers Catalunya amb la següent metàfora: “Un no pot tenir un cotxe i després no tenir diners per a la gasolina”.

Anasagasti ha defensat la línia que manté l’actual direcció de CiU, que ha contraposat amb exdirigents com Miquel Roca i Junyent. De Roca n’ha recordat que va fracassar en voler establir un partit de centre a Espanya amb el Partit Reformista Democràtic. “És un gran parlamentari però un pèssim polític”, ha dit. “El que hem de demanar els polítics a Madrid és que se’ns respecti, no que se’ns estimi”. “Està encantat d’haver escrit la constitució espanyola, i jo no n’estaria encantat”, ha dit en una nova referència a Roca.

Confederalisme per arribar a la independència

A curt termini, el polític basc ha mostrat la seva aposta per crear un Estat confederal. Anasagasti, però, ha assegurat que aquest model no seria en cap cas la seva aposta final. El senador ha recordat que el seu objectiu és la plena sobirania del País Basc.

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR