Portada » Media, Opinión » Bauzà es queda sol

Bauzà es queda sol

Les famílies amb nens en edat escolar reclamen educació en català de forma massiva

 

El tret per la culata. Així li ha sortit la jugada a la política lingüística de segregació per llengües del PP a les Illes. El president José Ramón Bauzà ha vist com l’estadística contradiu la seva voluntat de confinar l’ensenyament en català en el sistema públic. Només un  7% de les famílies de nens de 3 a 8 anys han triat l’ensenyament en castellà, un 3,5% de la concertada, i concretament a Menorca el percentatge es redueix tant que no s’arriba al mínim ni per omplir una aula de castellà. Només 46 dels 4.500 nens en edat per poder escollir llengua a Menorca, de 3 a 8 anys han demanat l’educació en castellà per als seus fills, si fa o no fa, l’1%.

Segons el Sindicat de Treballadores i Treballadors-Intersindical de les Illes Balears , la xifra demostra que la política del govern de Bauzà és equivocada i que ha de corregir el tret. De fet, en poblacions menorquines com Es Migjorn o Ferreries no han  rebut ni una sola petició d’escolarització en castellà.

Així mateix la trobada anual del Institut de la Mar Blava, dels partits d’esquerres dels Països Catalans, celebrada aquest dissabte a Maó, el representants de les Illes no amagaven la seva satisfacció per l’estadística de les matriculacions. De fet, segons explica Jaume Bosch, diputat d’ICV assistent al conclave, assegurava que les xifres demostren que el “discurs de Ciutadans i PP cau pel seu propi pes”.

Així mateix, Mateu Martínez, exconseller de Cultura del Consell de Menorca assegurava durant la trobada que a Es Mercadal només s’hi va matricular un infant i no era pas cap dels que estan empadronats a la Caserna de la Guàrdia Civil. “La conclusió és clara, Bauzà s’ha d’adonar que ni la Guàrdia Civil vol estudiar en espanyol”, ironitzaven durant la trobada.

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR