Portada » Media, Opinión » Bel denuncia al The Guardian les males inversions de l’Estat

Bel denuncia al The Guardian les males inversions de l’Estat

El Singular, 04/05/2012

Germà Bel

El professor català explica al rotatiu britànic l’obsessió espanyola per construir vies fèrries d’alta velocitat i el problema de la centralització de les infraestructures

 

El professor d’economia de la Universitat de Barcelona i expert en infraestructures, Germà Bel, denuncia avui al diari britànic The Gaurdianl’obsessió dels governs espanyols per invertir de forma massiva en vies fèrries d’alta velocitat, aeroports internacionals i carreteres que només radien a Madrid, sense tenir en compte si aquestes ajuden àrees en vies de desenvolupament i gran tràfic com podria ser Catalunya.

Bel assegura en declaracions a aquest mitjà que “Espanya està casada amb projectes ambiciosos que no es pot permetre i un sistema centralitzat de govern que duplica funcions” i explica que en aquest moment l’Estat és incapaç de canviar decisions presses fa deu anys, abans de l’inici de la crisi financera, i trobar un nou rumb, i per això com a via de sortida demanen a les comunitats autònomes retallades en despeses d’educació i salut.

“Només cal mirar al departament de salut i educació, on hi ha centenars de funcionaris a la capital sense res a fer perquè Madrid no té poders, perquè aquestes competències són controlades per les regions”, afirma l’economista en aquest article.

Espanya, el país de l’AVE

Per demostrar això, Bel posa com a exemple l’obsessió dels governs socialistes i populars per fer línies de tren d’alta velocitat a totes les capitals regionals invertint “uns diners que no té” i deixant de banda inversions més necessàries en Rodalies.

En aquest sentit, també explica com, a diferència de Portugal, que han decidit suspendre la línia traçada entre Madrid i Lisboa, reduir-ne la velocitat i que els combois de passatgers comparteixin la línia amb els trens de càrrega, Espanya segueix endavant amb el projecte.

“Avui només Xina construeix més vies d’alta velocitat que Espanya”, informa Bel. Un malbaratament que també és visible en l’àmbit aeroportuari: “Espanya té el doble d’aeroports internacionals que Alemanya”, apunta.

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR