Portada » Media, Opinión » Benvinguts al club

Benvinguts al club

NacioDigital.cat

21-06-2012

Joan Majó, exministre socialista i exdirector general de la “Corpo”, es destapa en una entrevista explicant com li agradaria que Catalunya arribés a la independència en els pròxims deu o quinze anys. El vídeo el podeu trobar dins l’interessant web “Amb independència”, que promou l’Associació Catalana de Professionals (ACP), on diferents experts expliquen com pot ser el nostre país el dia que assoleixi la tan anhelada llibertat nacional, des de diferents àmbits temàtics.

Majó diu que seria molt convenient que s’arribés a la independència mitjançant tres pactes: l’intern (és a dir, que hi hagi una majoria de la ciutadania que ho vugui), un pacte amb la Unió Europea i un pacte amb l’Estat espanyol. “On hem de signar?”, hi afegiria jo, perquè em sembla que a molts ja ens agradaria que, sense cap trencament, es pogués pactar d’aquesta manera a tres bandes.

Un home com ell, que coneix bé les entranyes de l’administració espanyola i també les recargolades estructures de la UE –ara és assessor de la Comissió Europea-, arriba a la conclusió que si Espanya ens representés bé no ens caldria tenir estat propi, però com que no ho fa, potser sí que ens ho replantegem. Tímida, però significativa aproximació a les tesis sobiranistes. Ja m’està bé.

La “sortida de l’armari” del primer alcalde mataroní de la democràcia no ha tingut tant de ressò com el de l’exdiputada del PP Montserrat Nebrera, feta en exclusiva a Nació Digital, però va en la mateixa línia. Les files dels qui defensem el camí cap a l’estat propi van creixent de forma imparable i, per primer cop en la història, són transversals al ventall ideològic dreta-esquerra. Per això, queden més en evidència els qui, com Joan Antoni Duran i Lleida o Pere Navarro, es mantenen aferrats als esquemes unionistes més clàssics. Pitjor per a ells, l’onada se’ls emportarà tard o d’hora, si no és que s’apunten al carro de la independència quan vegin que ja no els queda més remei.

Majó, Nebrera, qui sigui que faci el pas a partir d’ara, benvinguts al club. Tots som necessaris en aquest “llarg viatge” cap a l’estat propi.

 

Joan Vila i Triadú

Periodista i professor a la UAB, és membre també del Grup de Periodistes Ramon Barnils. Porta dues dècades en el sector audiovisual de proximitat i en els últims tres anys ha dirigit l’empresa pública Comunicàlia. Té arrels familiars a la Catalunya Vella i llaços sentimentals amb el País Valencià, per això s’estima el país “sencer”. Tot i ser blocaire des de fa alguns anys, reconeix que no acaba de connectar amb les xarxes socials.

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR