Portada » Media, Opinión » Cap a la independència

Cap a la independència

 Carme Forcadell. Tribuna.cat. 02/03/2012

Vicepresidenta de la PDD

Assemblea Nacional Catalana (ANC)El proper dia 10 de març es constituirà, al palau Sant Jordi, l’Assemblea Nacional Catalana, un moviment transversal i unitari de la societat civil catalana que es va iniciar, de manera pública, el 30 d’abril del 2010 al palau de Congressos de Barcelona.L’objectiu manifest i explícit de l’ANC és aconseguir un estat  propi que ens permeti gaudir de les mateixes condicions socials, culturals, polítiques i econòmiques que tenen els altres estats dels món i que fins ara ens han estat negades, perquè l’estat espanyol, del qual formem part, ha demostrat manifestament la seva incompetència per resoldre els problemes plurilingüístics i plurinacionals d’Espanya. Catalunya no pot compartir més aquest estat que l’únic que ha fet durant els gairebé tres segles de submissió és empobrir-nos econòmicament, menystenir-nos culturalment, obviar-nos nacionalment i anul·lar-nos identitàriament.

El poble de Catalunya s’ha adonat de la impossibilitat de poder conviure dins de l’Estat amb les mateixes condicions que els altres pobles d’Espanya, condicions que s’han vist especialment agreujades pel fracàs del sistema estatutari  i per la imposició, per part dels tribunals espanyols, d’unes sentències injustes i insolidàries, per això ha iniciat, de manera decidida, el camí cap a la independència. Primer mitjançant unes consultes populars que van posar a provar la capacitat del poble de Catalunya per organitzar-se i van generar il·lusió col·lectiva i, ara, amb l’Assemblea Nacional Catalana disposada a treballar fins a aconseguir un estat propi.
És i serà una feina difícil per la incomprensió de l’Estat espanyol i pels molts obstacles i trampes que ens pararà”
Des que es va presentar públicament, la feina principal de  l’ANC ha estat i continuarà essent l’extensió territorial, arribar a tos els racons del país explicant els nostres objectius, el nostres full de ruta i la nostra estratègia. Som conscients que, ara per ara, la feina més important es eixamplar la base social de l’independentisme, arribar a totes aquelles persones que estan disposades a escoltar i que volen una vida millor i un país més just i més lliure per als seus descendents.

És i serà una feina difícil per la incomprensió de l’Estat espanyol i pels molts obstacles i trampes que ens pararà. Desplegarà tota la seva maquinària, una bona part de la qual pagada amb els nostres diners, per impedir que aconseguim l’objectiu. Però tenim molt clar que l’única sortida digna és tenir un estat propi,  tal com va dir l’expresident Pujol la independència és complicada, però l’únic que no és sostenible és continuar vivint dins de l’Estat espanyol.

La societat civil catalana vam aconseguir fer més de 500 consultes populars per demostrar  a l’Estat espanyol que podíem fer-les i  vam arrossegar una part de la classe política catalana a votar sí a la independència, malgrat saber que aquella votació ni era vinculant ni pretenia res més enllà de posar la independència a l’agenda política.

Ara que sabem que tenir un estat propi és possible, necessari i urgent hem de ser capaços d’arrossegar la classe política catalana a convocar el referèndum que el farà possible. És difícil, però amb unitat, il·lusió, compromís, generositat i molta feina  ho podem aconseguir.

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR