Portada » Media, Opinión » Catalunya podria ser un Estat membre de la UE

Catalunya podria ser un Estat membre de la UE

El Directe.cat   Dissabte, 7 d’abril de 2012 10:57 h

Es registra una Iniciativa Ciutadana Europea per la qual els nous Estats sorgits de la secessió d’un Estats membre formin part de la UE automàticament


Si Catalunya obtingués la independència, podria entrar a ser un Estat membre de la Unió Europea de manera immediata. Això és el que pretén la primera Iniciativa Ciutadana Europea que s’ha presentat. Es tracta d’aconseguir un marc legal que permeti a tots els Estats de nova creació, que sorgeixin de la secessió democràtica d’un Estat membre, formar part de la UE automàticament. La iniciativa, promoguda per Reagrupament, té ciutadans de 7 Estats membres (Alemanya, Espanya, Finlàndia, França, Luxemburg, Països Baixos i Regne Unit) i necessita recollir un milió de suports en total. D’aquí dos mesos, la Comissió Europea dirà si accepta i rebutja la iniciativa.

 

 

La Iniciativa Ciutadana Europea és l’equivalent a una Iniciativa Legislativa Popular a nivell europeu. Per tal de tirar-la endavant, cal que es constitueixi un Comitè Ciutadà amb ciutadans de set Estats membres. El Comitè presenta la iniciativa davant de la Comissió Europea, que decidirà en un màxim de dos mesos si s’admet o es rebutja la proposta. El nombre de firmes que s’ha de recollir es calcula multiplicant el nombre de diputats que cada país del Comitè tingui al Parlament Europeu per 750. En aquest cas, la xifra necessària és d’un milió. El passat 1 d’abril va ser el primer dia en què es van poder registrar Iniciatives Ciutadanes Europees davant de la Comissió, i va ser precisament el dia 1 a les 0h00 quan es va registrar aquesta iniciativa.

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR