Portada » Media, Opinión » El 91% dels delegats del congrés de CDC votarien sí a la independència

El 91% dels delegats del congrés de CDC votarien sí a la independència

23/03/2012 El Singular Digital

Convergència obre el seu congrés a Reus amb la promesa de fer majoritari el sobiranisme i engegar la transició nacional

El 91% dels delegats que assisteixen al congrés de CDC a Reus (Baix Camp) votaria Sí en un referèndum d’independència, segons una enquesta interna que han realitzat. A més, a la pregunta de quin model d’autogovern proposen, el 71% s’han pronunciat a favor de l’Estat propi.

El futur secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha presentat les dades en una roda de premsa conjunta amb els dos ponents: el portaveu del govern Francesc Homs, i el vicepresident del Parlament Lluís Corominas, a les portes de l’inici del congrés convergent. Oriol Pujol s’ha compromès a impulsar la transició nacional, amb una aposta sobiranista per la via del dret a decidir. “La transició nacional és irreversible”, ha indicat Pujol, que ha definit CDC amb unes costures més àmples. “Som molt més que un partit independentista”.

La majoria de delegats convergents creuen que el pacte fiscal no prosperarà, i, respecte als altres partits, només mostren simpatia cap a ERC. Cap al PP no mostren preferència, mentre aproven el president Artur Mas amb un 8’2.

Oriol Pujol ha remarcat que, a diferència d’altres formacions polítiques, no debatran de noms sinó d’idees. “No serà el surt tu que m’hi poso jo, i no hi haurà batussa de noms”, ha insistit. I ha aprofitat per demanar respecte cap a la cimera convergent, davant algunes protestes antisistema que s’han convocat pel cap de setmana.

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR