Portada » Media, Opinión » El PP ens porta pel camí del pedregar

El PP ens porta pel camí del pedregar

Directe.cat 

Editorial

Dilluns, 20 de febrer de 2012

Cada cop és més clar que la relació de conveniència del Govern amb el PP afebleix Catalunya. Què el conseller Mas-Colell hagi assumit un pressupost irreal per tal d’acontentar a la Presidenta del PP i d’aquesta manera poder aprovar el pressupost, és un signe greu de debilitat política davant el govern popular. Però a més representa una greu pèrdua de credibilitat per les finances de la Generalitat i sobretot certifica que anar amb el PP és com anar amb males companyies.

Què els dos diaris de més tirada a Catalunya i d’un perfil ideològic diferent com El Periódico i La Vanguardia valorin el congrés del PP de la mateixa manera i que diguin que els populars s’han moderat en plena ofensiva del PP contra Catalunya, és un greu símptoma que alguna cosa no va a l’hora.

Què el diari ARA anunciï que el president Mas posa preu al pacte fiscal i que la xifra és de 6.000 milions d’euros, és preocupant per un país on els seus ciutadans pateixen una greu crisi econòmica i social i veuen com cada dia que passa les retallades van en augment.

Que de cop i volta el dèficit fiscal passi dels 22.000 milions d’€, a 16.000 milions d’€ i avui ja es doni per fet que amb la crisi és redueixi a 12.000 milions d’€, sense posar sobre la taula que el problema no és la xifra, sinó el model, és una mostra més de la feblesa que patim.

Molts són els experts, polítics i intel·lectuals del país que creuen que ens cal recaptar tots els impostos i gestionar la quota catalana de contribució a l’estat, és a dir tenir la clau dels diners, qualsevol altre model és perpetuar el problema, és tolerar una pressa de pel continuada.

Fa pocs dies Miquel Roca, ponent constitucional en nom de CiU,  reconeixia l’error de no haver apostat pel concert econòmic ara fa 33 anys. No podem tornar a repetir aquell error, ara tenim una oportunitat. President Mas, som majoria, i molta majoria, els que estarem al seu costat per defensar que Catalunya tingui la clau dels diners, no ens defraudi. Ens cal un full de ruta clar, parlem de pacte fiscal? de concert econòmic?  O d’anar fent la viu-viu amb el PP i intentar que ens donin uns milions més d’inversions cada any? Anar amb el PP és anar pel camí del pedregar, no són de fiar i vostè ho sap.

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR