Portada » Media, Opinión » Entre Atocha i Chamartín, i també Extremadur​a.

Entre Atocha i Chamartín, i també Extremadur​a.

Pastor assigna quasi 150 milions a l’AVE entre Atocha i ChamartínTambé destina més de 135 milions per al d’ExtremaduraAvís  El ministeri de Foment ha destinat 149,5 milions d’euros per a la construcció de l’Ave entre les estacions madrilenyes d’Atocha i Chamartin. De la mateixa manera, el govern estatal gastarà més de 135 milions per a l’arribada de l’Ave a Extremadura. D’altra banda, l’Estat ha invertit 14,8 milions a Rodalies de Madrid, mentre que a Barcelona la inversió és molt inferior, de només 4,3 milions.

Dels més de 12.000 milions d’euros que l’Estat destinarà aquest any a inversions, uns 1.400 milions aniran a Catalunya, és a dir, un 11% del total. Però, segons la disposició addicional tercera de l’Estatut, aquest percentatge hauria de ser del 18,6%, ja que aquesta és la contribució de Catalunya al PIB de l’Estat espanyol.

Aquest percentatge representaria uns 2.300 milions d’euros, és a dir, quedaran pendents prop de 1.000 milions d’euros, que no arribaran aquest any i que l’Estat hauria de liquidar el 2014. Cal tenir en compte que aquesta xifra podria incrementar-se si la inversió de 1.400 milions d’euros prevista finalment no s’executa.

En infraestructures, la Generalitat havia consignat en els seus pressupostos 219 milions d’euros, que s’havien de pagar aquest any, però el govern espanyol no ha destinat cap dotació pressupostària per saldar aquest deute.

En el capítol de transferències per tributs cedits parcialment, com l’IRPF, l’IVA o els impostos especials, la Generalitat comptava d’ingressar més de 15.000 milions d’euros, basant-se en les bestretes calculades pel ministeri fa uns mesos. Ara, però Hisenda rebaixa aquestes xifres i en principi s’ingressaran un 2.600 milions d’euros menys.

El govern català té anotada als seus comptes una transferència de 690 milions d’euros per finançar diversos programes, però els pressupostos generals de l’Estat la rebaixen a 340 milions. La suma total són uns 3.000 milions d’euros de menys que, si es confirmen en la liquidació dels pressupostos, faran incomplir l’objectiu de dèficit per a aquest any.

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR