Portada » Media, Opinión » L’autonomia catalana penja d’un fil

L’autonomia catalana penja d’un fil

Ramon Carner i Alivés

President Cercle Català de Negocis

La Veu

NÚMERO 12 • FEBRER DEL 2012

Amb el fracàs de l’operació Spanair ha fracassat la última temptativa que els empresaris catalanistes autonomistes teníem per continuar tenint arguments de pes per defensar el seu discurs d’encaix amb Espanya.

Tots sabem que l’estratègia no era reforçar el país, sinó que era una de tantes “operacions” que han fet els empresaris catalanistes per continuar mantenint l’engany al poble català.

En el fons l’operació era la següent:

a) Tenir una companyia aèria amb la possibilitat de retolar-li un nom ben català.

b) Aprofitar les influències polítiques dels empresaris més botiflers (Iese, Foment, La Caixa) amb Madrid per aconseguir la gestió privatitzada de l’aeroport del Prat.

c) Fer rendible la companyia amb els vols intercontinentals des de Barcelona.

Tot ha fallat: No hi ha hagut canvi de nom; Madrid no dóna “favors” a cap empresari de províncies i menys de la província catalana, i no hi haurà vols intercontinentals.

Un mes abans de la fallida, encara confiaven en un últim cop de sort: explicaven cofois que, malgrat que Espanya no els doni permís per volar, ells aconseguirien fer-ho aprofitant les línees intercontinentals d’una companyia estrangera que volia comprar Spanair.

Aquesta ha estat l’última gran enredada d’Espanya a la burgesia catalana autonomista, i que aquesta fallida s’hagi fet durant un govern de Convergència explica molt bé que el projecte de CiU d’encaix amb Espanya penja d’un fil.

Ara és el moment de fer un pas endavant i de treballar per un objectiu creïble i necessari: assolir l’Estat propi el 2014.

L’ambigüitat i els subterfugis ja no serveixen al segle XXI. Amb el PSC anul·lat, ja no és possible la “sociovergència”. Després del fracàs d’Spanair, cap més empresari del poder econòmic catalanista tornarà a invertir en un projecte que tingui com a finalitat “fer que el poble català continuï enganyat”: Convergència ja no tindrà recursos per mantenir l’engany.

Hem arribat al final del camí i, com diu el Cercle Català de Negocis: “Només l’estat propi pot garantir la viabilitat econòmica de Catalunya”:

Els que fa molts anys que treballen per assolir aquest objectiu han de saber que ja ha arribat el seu moment!

L’enemic de fora, “Espanya” està en fallida i no té recursos per respondre a una procés clar i valent d’autodeterminació de Catalunya.

L’enemic de dins de Catalunya està tocat. Després d’Spanair, l’engany dels polítics al poble ja no tindrà el suport econòmic dels empresaris catalanistes de torn.

Arribat en aquest punt, m’agradaria compartir amb vosaltres la nostra idea que no podem deixar passar temps per actuar d’una forma contundent.

Que podem fer els empresaris catalans, els autònoms i les PIMES que volem una Catalunya viable econòmicament i integrada a Europa ?

Per a nosaltres hi ha una tasca molt important: Assolir el control de totes les institucions i organismes econòmics de Catalunya que fins ara han estat en mans del poder catalanista encaxista amb Espanya. En 30 anys no han pogut enfonsar Catalunya, i ara saben que, sense suport polític i amb els “grans” empresaris catalanistes tocats, la seva tasca ja no té sentit. Ells saben que el seu moment ja ha passat. El projecte d’encaix amb Espanya ha fracassat: es compleix la teoria de Francesc Pujols: “L’esperit català rebrota sempre i sobreviu als seus il·lusos enterradors.”

Han caigut els empresaris catalanistes, cauran els polítics que no defensin l’estat propi, i nosaltres hem de preparar la caiguda de tots els presidents i directors d’institucions econòmiques catalanes que durant els últims 30 anys han jugat amb el sentiment i el treball dels catalans.

Ells ja no tenen credibilitat i han de ser substituïts. El Cercle Català de Negocis ja s’ha posat a treballar per assolir l’objectiu.

Demanem als empresaris, autònoms i botiguers de totes les comarques catalanes, que es posin en contacte amb en CCN per preparar l’assalt a les institucions que durant tants anys han actuat contra Catalunya anul·lant-ne la riquesa i el dinamisme econòmic. L’economia és per a qui la treballa. Ara ha arribat el nostre moment: www.ccncat.cat.


Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR