Portada » Opinión » L’empresari Joan Font és partidari de la independència

L’empresari Joan Font és partidari de la independència

El president de Bon Preu, una de les cadenes de distribució més importants del país, es declara partidari de la independència de Catalunya.

L’empresa orientada al mercat  i al producte de proximitat, sempre s’ha caracteritzat per potenciar l’ús del català als seus establiments. Ara resisteix la crisi, i demostra que el lligam economia i  identitat no està renyit amb els negocis, ans al contrari. La cadena d’alimentació Bon Preu aplica una filosofia empresarial compromesa amb els ciutadans i amb el seu territori, és fruit d’una llarga trajectòria en la distribució i ha estat capaç de  reaccionar amb celeritat als canvis a través de la innovació i de vetllar sempre pels trets i valors d’identitat propis de la societat civil catalana.
 
   L’esperança d’arribar a ser un país normal
 
El diari ARA va entrevistar aquest passat cap de setmana l’empresari català, i a  la pregunta formulada pel director del diari, Carles Capdevila sobre si veurà una Catalunya independent, Font va respondre que “tinc esperança d’arribar a ser un país normal que es governi a ell mateix”. També va reconèixer que “és legítima aquesta aspiració”, tot i que creu que el problema és “qui lidera tot això. Els empresaris no hem de liderar el procés cap a la independència, però sí donar-hi suport”.
 
Si Catalunya fos un estat Spanair no s’hagués enfonsat
 
Joan Font va ser un dels empresaris destacats del país que va participar econòmicament a Spanair. Tot i reconèixer que hi va perdre diners, també creu que es va atacar el projecte de país que hi havia al darrere, i fa en veu alta una pregunta que d’altres empresaris catalans s’haurien de fer: “creus que si aquest país tingués un estat, Spanair se n’hauria anat a fer punyetes?” i ho remata amb una altra pregunta concloent: creus que Iberia i la seva filial existirien sense un estat al darrere?”. Més clar i català impossible. També interpreta que, malgrat que el president Mas veu que les relacions de Catalunya amb Espanya “no té sortida”, “no vol fer el ridícul” de donar un pas endavant i “quedar-se sol”.
 
Joan Font i Fabregó és el president i director general de la cadena de supermercats Bon Preu (152 centres, 17 benzineres i un facturació anual de més de 700 milions d’euros).

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR