Portada » Instituciones y Administración, Media, Opinión » La diputació de Girona no s’adhereix a l’Associació per la Independència

La diputació de Girona no s’adhereix a l’Associació per la Independència

La meitat dels diputats de CiU voten a favor i els altres s’abstenen

La Diputació de Girona no s’adherirà a l’Associació de Municipis per la Independència tot i que el ple d’aquest dimarts ha aprovat la moció amb 12 vots a favor i 15 abstencions, però la llei obliga a obtenir majoria absoluta en la votació perquè la corporació pugui decidir afegir-se a l’associació.

El grup d’ERC -que ha portat la moció al ple- ha votat a favor del text mentre que el PSC s’ha abstingut i CiU ha donat llibertat de vot als seus diputats, de manera que de 15 que en té 7 han votat a favor i 8 s’han abstingut.

El republicà Roger Torrent ha assegurat que cada vegada hi ha més arguments per “entendre” que la independència “és l’única sortida digna del país”. La portaveu del PSC, Pia Bosch, ha justificat l’abstenció del seu grup perquè considera que la Diputació de Girona no és un marc que pugui decidir res en aquest aspecte i perquè els socialistes són federalistes i creuen que el debat ha de girar entorn al model d’organització de l’Estat. El vicepresident Pere Vila, de CiU, ha senyalat que al partit hi ha sensibilitats en tots els sentits i que per aquest motiu han optat per donar llibertat de vot.

A diferència de la Diputació, l’Ajuntament de Girona sí que està adherit a l’associació independentista promoguda per l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal.

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR