Portada » Media, Opinión » La independència que alguns neguen està més a prop que mai

La independència que alguns neguen està més a prop que mai

14 DE MAIG DE 2012

Directe.cat. Editorial

Fins i tot Duran i Lleida, reelegit àmpliament per tornar a liderar UDC i que diu no ser independentista, ha fet girar el congrés del seu partit al voltant de la independència de Catalunya. Fa unes setmanes la mateixa presidenta dels populars catalans, Alicia Sánchez Camacho, ens advertia dels perills d’aventures independentistes i esgrimia que una Catalunya estat no podria pagar les pensions dels seus ciutadans.

El PSC que no aixeca el cap, segons l’enquesta d’aquest cap de setmana, és mostra també més preocupat per les derives sobiranistes del Govern de Mas que no per buscar un encaix del partit a la societat. Ja no parlem de Ciutadans i la seva permanent obsessió pels discursos i gestos independentistes.

Tot plegat demostra que cada cop la independència es més a prop que mai, i ho diuen els que no creuen amb la independència de Catalunya, són ells els primers que veuen plausible una Catalunya estat, fet que ens hauria de fer reflexionar. pel que sembla no és només Espanya, el  problema el tenim a casa.

La mateixa enquesta que ha publicat El Periódico confirma una amplia majoria de fins a 86/88 diputats pels partits que diuen defensar el dret a decidit (CiU, ERC i ICV-EUiA) i per primer cop la suma de diputats d’ERC i ICV-EUiA (31) superen els del PSC (28), fet que evidencia que els partidaris del dret a decidir encara no han tocat sostre.

Tant el PP com el PSOE tenen molt clar el que volen i en el seu model no hi cap una Catalunya diferenciada, a Espanya no existeix el federalisme ni els federalistes, i els partits que encara creuen possible l’encaix a Espanya tenen un problema per situar el seu discurs.

El xoc de trens és inevitable i quant més vagons posem al tren millor, la crisi exigeix respostes, les retallades se’n porten per davant els governs i les propostes a mitges tenen poc futur, tot va molt més de pressa del que ens pot semblar, caldrà estar amatents als següents moviments.

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR