Portada » Comercios, Instituciones y Administración, Media, Opinión » L’Onze de Setembre de 2011 a Lloret de Mar

L’Onze de Setembre de 2011 a Lloret de Mar

Nova Ràdio Lloret

Hi ha quatre dies a l’any en què les botigues han d’estar tancades. Són Nadal, Cap d’Any, el Dia del Treballador i la Diada Nacional de Catalunya. Però hi ha excepcions permeses per la llei, que donen la possibilitat als comerços d’obrir les portes.
 
Això és el que passarà aquest diumenge a Lloret, tot i ser 11 de Setembre. Igual que l’any passat, es munta un mercat, cosa que faculta les botigues de tot el municipi el fet d’obrir les portes. El regidor responsable, Jordi Orobitg (ERC), argumenta que recullen, així, la demanda dels comerciants. “El sector ens ha fet veure que la temporada no és bona i que amb la crisi no pot perdre la oportunitat de tenir ingressos addicionals”, exposa.
 
La fira, amb parades que vendran productes de la terra, s’ubicarà en el passeig Verdaguer. La trobaran situada entre les taules de les puntaires i Can Garriga.
 
Pel que fa a les novetats de la diada, la més destacada és la inauguració d’un monòlit que homenatja les persones que han donat la vida pels drets i llibertats de Catalunya. És fruit d’una demanda reiterada per part d’ERC, que ha acordat amb CiU, de l’equip de govern, col·locar aquest monument a la plaça de la Vila, com a lloc de referència. Fonts republicanes afegeixen que aquesta inauguració té més sentit que mai arran de la mort recent d’Heribert Barrera i de la polèmica sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).
 
En aquest sentit, el president de la secció local d’ERC, Jaume Giménez, explica que diumenge recolliran frases dels veïns dedicades a la inclusió del castellà com a llengua vehicular a l’escola i les faran arribar al TSJC.
 
ERC, a més de fer una ofrena floral en motiu de l’11 de Setembre, organitzarà un sopar de partit. Com cada any entregarà un guardó, que en aquest cas va destinat a la família d’Esperança Cortina, que va ser secretària d’Heribert Barrera.
 
(Fotografia: imatge d’arxiu de la plaça de la Vila, guarnida en motiu de l’11 de Setembre)

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR