Portada » Media, Opinión » No tenen vergonya: Repsol Sí, Preferents No

No tenen vergonya: Repsol Sí, Preferents No

Cal sortir en defensa de REPSOL? Cal declarar una guerra comercial amb l’Argentina per una empresa privada, amb bona part d’accionistes de fora de l’Estat, i que part dels beneficis tributen a paradisos fiscals? Té raó la Presidenta Cristina Fernández? O és una simple rebequeria nacionalista?

Des del President Rajoy, passant per la majoria de partits polítics, de mitjans de comunicació i acabant pel govern de la Generalitat de Catalunya, tots ho tenen molt clar, és il·legal, injust, anacrònic, vulnera l’esta de dret i  trenca la confiança dels mercats internacionals. Quina gran unanimitat per defensar el capital d’una multinacional i uns accionistes que fan tot el possible perquè els ciutadans d’aquest estat tinguem unes preus dels carburants ajustats.

Està clar, Repsol Sí, i les Participacions Preferents? I el quasi més d’un milió d’afectats de tot l’Estat per un engany de les entitats financeres? Resulta que Repsol reclama uns 8.000 milions d’euros per la nacionalització argentina, menys de la meitat que reclamen els afectats de les preferents, aquests sí espoliats injustament i enganyats per les grans corporacions.

No hem vist ni al President Rajoy, ni al PSOE, ni al President Mas, ni tant sols Duran i Lleida fer una simple piulada en defensa de la gent, de la gent normal, en definitiva dels seus ciutadans. És més greu per l’economia real tenir segrestats milers de milions procedents dels estalvis de la gent, que no pas que una multinacional sigui nacionalitzada, per cert amb probabilitats de ser segurament compensada. Hem vist molts semàfors vermells per Cristina Fernández però cap pels responsables del principal “corralito” financer fet a Europa, les participacions preferents. Repetim en el pitjor dels casos el cost de Repsol, 8.000 milions, participacions preferents més de 20.000 milions segrestats per les entitats financeres.

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR