Portada » Media, Opinión » No tenim una estratègia nacional

No tenim una estratègia nacional

Editorial. Tribuna.cat

18/05/2012

Possiblement ens trobem en el millor moment, des de 1714, quant a conviccció i sensibilització independentista. Cada dia, d’una forma més desacomplexada, ciutadans de tots i cadascun dels sectors socials del país s’afirmen i es convencen de què no hi ha més sortida que la nostra independència nacional.

Aquest avenç social, però, es troba estancat entre els poderosos i els entorns de les grans institucions del país: les econòmiques, financeres, empresarials i de comunicació. Uns ens que segueixen excercint l’estratègia de “la puta i la ramoneta” i , sobretot, segueixen encara instal·lats en la dependència.

Tampoc no hi ha una estratègia majoritària de coincidència i complicitat entre els diferents sectors intel·lectuals i universitaris, sols hi ha “franctiradors” de gran prestigi. Al seu torn, el govern de la Generalitat es troba captiu en la seva obligació de pagar els sous de finals de mes als funcionaris, i això el condiciona. A aquesta feblesa cal sumar-hi una manca clara de lideratge i de capacitat de risc.

Cal doncs, tal com han fet totes les nacions que han aconseguit construir el seu Estat, constituïr amb discreció, autoritat i pluralitat, un Estat major que planifiqui i orienti l’estratègia i els continguts per a la construcció del nostre Estat nacional. Cal ésser sincers, clars: no hi haurà nació catalana sense un Estat català que la sustenti, evidentment amb els condicionants i les servituds d’una nació del segle XXi i en el marc de la Unió Europea.

La nació i el seu Estat no les crearà pas ni un govern ni un partit, sinó que només seràn constituïdes per un sòlid bloc nacional capaç d’arriscar, i cal tenir en compte que hi haurà un irremeiable enfrontament polític amb Espanya i amb el seu marc legal actual.

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR