Portada » Media, Opinión » RIP a l’encaix amb Espanya, ara toca coratge.

RIP a l’encaix amb Espanya, ara toca coratge.

DIMECRES, 25 D’ABRIL DE 2012 

Directe.cat. Editorial

  L’encaix amb Espanya, ha mort, a dia d’avui ja s’ha demostrat sobradament que és del tot impossible, no hi ha dubte, s’han depassat totes les línies vermelles. Durant anys hem viscut una mentida, els sectors independentistes no s’han cansat d’advertir-ho, i ara ens ha esclatat a la cara. Després de l’astorament inicial d’alguns, ara toca posar-se mans a la feina.  Prou de buscar dreceres i camins que no porten enlloc, ara toca coratge.

El Govern de Catalunya ha d’explicar als seus ciutadans que anem a un xoc de trens, tal i com ha dit el mateix President Pujol, i que ha estat confirmat per molta més gent, i hem d’anar junts en aquest xoc, que és inevitable, i com més tardem a reconeix-ho pitjor ens anirà. En aquest sentit cal dur a terme una campanya institucional que expliqui curosament el que està passant i perquè, amb el full de ruta a seguir davant la realitat assumida avui per tothom, malgrat que alguns encara callin.

Hi hem de ser tots, no pot ser que vinguin els ministres del Govern Espanyol i es trobin amb uns representants empresarials i amb elit econòmica remenant-li la cua, mentre deixen sol al Govern de Catalunya, i a més callin davant un pressupost lesiu pels interessos del país.

No pot ser que el proper 1 de maig els sindicats majoritaris a Catalunya es manifestin sense cap referència a l’espoli fiscal. Saben sobradament que en una Catalunya independent la situació seria molt millor i que bona part dels greuges que pateixen els treballadors catalans són degudes a l’espoli fiscal que patim.

Pepe Antich escriu a l’editorial de La Vanguardia que les darreres persones que han vist al President Mas veuen que li pesa més el pessimisme, sí això cert, no ens ho podem permetre, és l’hora de la fermesa, de la valentia i de ser agosarats i de tenir lideratge per tal de dur a Catalunya a fer el seu propi camí.

Amb tot, el Govern de Catalunya i el seu President al capdavant, té l’obligació d’explicar la situació amb claredat, cal una campanya de país, pel país, que arribi a tothom independentment del seu origen i de la llengua que parli, cal guanyar-se la gent, que és qui ho està passant pitjor, i també explicar al món “el cas únic dels catalans.”

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR