Portada » Media, Opinión » Sense arguments

Sense arguments

Carme Forcadell. Tribuna.cat. 11/03/2012

La independència de Catalunya encara no forma part de l’agenda política espanyola, l’Estat espanyol encara no es creu que aquest País serà independent, tot i que, des de fa  anys ens hi està abocant irremissiblement.Els catalans som un poble tossut que hem resistit molt i no ens farem enrere quan, per primer cop en la història recent, tenim possibilitats reals d’aconseguir-la.

Les condicions internacionals i nacionals la fan possible ara i no la hi feien 20 anys enrere. A Europa no li agradarà com tampoc no li han agradat alguns dels processos independentistes dels darrers 20 anys, perquè l’aparició d’un nou estat comporta una  reestructuració geopolítica i la resistència al canvi està molt arrelada individualment  i col·lectiva. A més patirà pressions ferotges i amenaces de l’Estat espanyol perquè s’hi oposi, però al final acabarà reconeixent el nou Estat com ha fet amb tots els altres.

En aquest sentit és molt important treballar les relacions internacionals i buscar complicitats amb altres estats d’Europa i del món, per fer-ho ens haurien anat molt bé les ambaixades catalanes que el Partit Popular, amb l’ajuda del senyor Duran i Lleida, va desmantellar.
Pujol ha defensat durant anys que calia ajudar Espanya i, ara, no té arguments per justificar el continuu espoli fiscal”
L’Estat espanyol ens ha barrat qualsevol altra sortida que no sigui la independència utilitzant la seva maquinària jurídica, mediàtica i política. Espanya ha renunciat a què Catalunya en formi part, si no és sotmesa i espoliada. Ha arribat l’hora, doncs, d’explicar-ho arreu, per això el president Pujol ens ha fet un favor afirmant, en un mitjà de comunicació estatal, que en un referèndum sobre la independència hi votaria a favor igual que ens el va fer, dies enrere, quan va abjurar de la Constitució.

És molt esperançador que una de les persones que han ajudat a democratitzar Espanya,  que durant tota la seva carrera política li va donar la mà acompanyant-la per fer-ne un estat europeu modern, hagi reconegut que no té arguments en contra de la independència de Catalunya. El president Pujol ha defensat durant molt anys que calia ajudar Espanya i, ara, s’ha quedat sense arguments, deu ser perquè no hi ha arguments per justificar el continuu i reiterat espoli fiscal, per justificar que ens neguin  el dret a existir com a poble,  per justificar el menyspreu que ens demostren contínuament i tot per treure’n rèdit electoral.

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR