Portada » Media, Opinión » Sense Convergència no hi ha independència

Sense Convergència no hi ha independència

Eva Piquer,Nació Digital, 12-04-2012

És així: vivim rodejats de capelletes i enveges que no porten enlloc (pitjor: porten al precipici). A les presentacions de llibres d’editorials independents es critica Jaume Cabré, i sospito que als entrenaments de futbol d’equips de barri es deu criticar Pep Guardiola. Cabré i Guardiola, ep, dos noms imprescindibles d’aquest país, tan bons que potser ni ens els mereixem.

Els independentistes que van de profunds carreguen contra els independentistes que participen en lipdubs i flashmobs, al·legant que converteixen en risible i estúpida una pretensió política seriosa. Ho sento, a mi no em trobareu fent playback, però no acabo de veure que els qui ballen facin cap mal. I, sobretot, no entenc la dèria de restar (i, doncs, d’empetitir-nos) en lloc de sumar. Que sí, per descomptat, com més sumem més diferents serem entre nosaltres, però per guanyar referèndums calen els vots d’una majoria. Dels que convidaríem a casa i dels que no.

Ho va dir Vicenç Villatoro durant la presentació del llibre Amb Déu o sense: “El gran tema del segle XX és com viure junts sent diferents. Viure junts sent iguals és molt fàcil, i ser diferents vivint separats, també”. Els catalans, si realment aspirem a l’alliberament nacional, haurem d’aprendre a viure junts tot i les diferències. Haurem d’aprendre a sumar, aquesta operació que provoca tanta al·lèrgia als elitistes.

Convergència es declara més sobiranista que mai i els altres partits independistes s’afanyen a riure-se’n, a dir que no s’ho empassen i a destacar-ne les contradiccions. Segur que és el que toca fer…? Potser més aviat cal donar-los la benvinguda al club i treballar per teixir aliances, per construir una mena de front comú. Les matemàtiques són ciències exactes. O se la creuen els convergents (els militants i els votants), o la independència ens l’haurem de pintar a l’oli.

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR