Portada » Media, Opinión » Si Catalunya tingués un concert econòmic

Si Catalunya tingués un concert econòmic

“Si Catalunya tingués un concert econòmic com té Euskadi, tindríem 16.000 milions d’euros que ara no tenim, no tindríem dèficit i en tres anys netejaríem el deute de la Generalitat”

Santiago Niño Becerra. Catedràtic de Economia.

Cronica.cat. 08/05/2012

El catedràtic d’Economia, Santiago Niño Becerra, en declaracions al programa 8 al dia de 8tv, ha afirmat que “era obvi que s’havia d’entrar al mercat financer i s’ha fet a través de Bankia”, però s’ha preguntat “quantes Bankies hi ha a Espanya?”. “El que s’hauria d’haver fet és que la porqueria –referint-se als préstecs immobiliaris incobrables- sortís tota alhora i que algú sortís a dir que els dipòsits dels ciutadans estan garantits”, ha afegit.

Niño Becerra també ha contradit les dades del pla d’estabilitat del Ministeri d’Economia i ha demostrat que la reforma laboral no generarà ocupació. “El PIB espanyol ha de créixer per sobre del 2% per començar generar ocupació, perquè la productivitat de l’economia espanyola és molt baixa”, ha manifestat, i ha dit que “la nova reforma laboral només serveix perquè les grans empreses netegin les seves plantilles, no per a crear llocs de treball”.

El catedràtic també ha respost algunes preguntes dels espectadors sobre el pacte fiscal i ha dit: “Si Catalunya tingués un concert econòmic com té Euskadi, tindríem 16.000 milions d’euros que ara no tenim, no tindríem dèficit i en tres anys netejaríem el deute de la Generalitat. Jo no sé què és el pacte fiscal. Això és un invent del Sr. Mas que quan era conseller d’Economia no parlava d’ell. Jo no parlo de pacte fiscal. Jo parlo de dèficit fiscal, 16.000 milions que surten de Catalunya i que no tenim.”

Vídeo de l’entrevista completa:
http://www.8tv.cat/8aldia/videos/santiago-nino-becerra-col%C2%B7laborador-de-8-al-dia/

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR