Portada » Media, Opinión » Soria exclou Catalunya d’un programa d’ajuts al sector turístic

Soria exclou Catalunya d’un programa d’ajuts al sector turístic

El ministre Soria priva Catalunya de recursos provinents de la Unió Europea, FEDER, destinats a ajuts directes al sector turístic

Soria, deixa el sector turístic català fora del programa alojamientos conectados que destinarà més de 8 milions d’euros per a potenciar l’activitat de les pimes a Internet.  Entre les beneficiàries hi ha destinacions capdavanteres com Canàries, Andalusia i el País Valencià. Els ajuts es destinen directament als autònoms, petis empresaris del sector hoteler i dels allotjaments de turisme rural. La Unió Europea finança un 70% el programa i la resta les comunitats autònomes. Veus del sector qualifiquen el fet de foment de la competència deslleial per part del ministre.
  Catalunya podia accedir als ajuts europeus però el ministeri unilateralment  ha decidit no incloure-la

Catalunya ha estat esclosca del pla de més de 8 milions d’euros que el Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme destina al programa per a promoure la formació i l’ús de les TIC en el sector hoteler i en el turisme rural. El programa es desenvoluparà en les 13 comunitats autònomes beneficiàries d’aquesta iniciativa, Andalusia, Canàries, País Valencià ,Aragó, Astúries, Castella-la Manxa, Castella-Lleó, Extremadura, Galícia, Ceuta, Melilla, Murcia i Navarra.
Malgrat que els recursos FEDER, del que es nodreix el programa, van destinats a tot el territori de l’estat espanyol, i que Catalunya és un destí turístic molt important, el ministeri ha optat per  excloure-la i la decisió és difícil de justificar i ha creat malestar en el sector català.

Canàries, territori del ministre, en surt doblement beneficiada

Canàries, a més, rebrà 2 milions d’euros extres d’un pla específic denominat ‘Pla de Formació per a l’Excel•lència Turística de Canàries’, del  qual un 90% del finançament correspon a l’aportació del Fons Social Europeu i  la resta a l’aportació d’institucions canàries.

Deja un comentario

VIDEOS DESTACADOS

SECUENCIA DE FOTOS FLICKR